tirsdag 30. august 2011

Prikketiprikk!

Lite blogging for tiden, har ligget syk i en uke... Men har fått ferdig noen småting i litt bedre perioder. Hanna har vokst en genserstørrelse og to (!) buksestørrelser siden mai så hun trengte noe nytt til barnehagehøsten. Tunika og tights er praktiske barnehageklær, ikke minst for ei snuppe som har slutta med bleie :)
Jeg ble revet med når Textart hadde salg på prikkejersey så vi går en prikkete høst i møte i Casa Fjøren. Syns de prikkestoffene er så herlige :D
Mønsteret til tunikaen kommer fra Ottobre og denne gang har jeg fulgt mønsteret så godt jeg kan (sysvensk er vanskelig!). Noen irritasjonsmomenter på denne også. Jeg sliter fortsatt litt med å sy pent på ribb i halsåpninger, men det er vel bare øvelse som skal til. Det samme gjelder det å sy med tvillingnål, det blir noe rart med den tvillingsømmen samme hva jeg gjør syns jeg, men jeg gir meg ikke! Den runde åpningen fremme med knappen ble litt skjev og ribbavslutningen der ble ikke helt pen, men det funker. Syns ermeåpningene ble litt for vide. Mulig jeg spretter dem opp og syr på ny ribb. Hanna har fått så lange armer at den uansett ble så veldig akkurat så da kan det jo være greit med ny og lengre ribb i ermene.
Mønsteret til tightsen er et McCall-mønster kjøpt på internett. Det funker greit, men jeg syns den blir for stor fremme, både for høy i livet og for posete. Så jeg gjør nok noen endringer før jeg syr flere. Men disse to er helt greie til barnehagebruk :)

Stoff: Jersey fra Textart
Mønster tights: McCall's M6153
Mønster tunika: Dreamland fra Ottobre 4/11

Bilderas følger...


4 kommentarer:

 1. Søte plagg og eier :)Prikker er bare toppen!

  SvarSlett
 2. Fine prikker:) Og herlig snuppe!

  SvarSlett
 3. Tusen takk :D
  Og ja, det er herlig med prikker!

  SvarSlett
 4. Så fine ting!! Og prikkete er kjempebra!! :-D

  SvarSlett