fredag 12. august 2011

Velourtunika fra Ottobre 4/11

Det var 6 grader når vi sto opp i dag... så da er det nok fint at jeg har begynt på Hannas høstgarderobe. Mønsteret er fra Ottobre 4/11, men jeg har gjort noen (både frivillige og ufrivillige) endringer... 
Bakstykket skulle deles og sys sammen... Det er bare det at jeg ikke leste mønsteret godt nok så det oppdaget jeg i seneste laget. Så det ble helt bakstykke ;) Dette gjorde også at jeg monterte lommene på først og kanten på dem forsvant inn i sidesømmen i stedet for å overlappe til bakstykket. Men ved ettertanke syns jeg egentlig det var en helt fin endring ;)
Skjørtekanten og ermene skulle ha vært kantet på samme måte som halsen, men det droppet jeg så det er rullesøm i stedet. På ermene så rynket jeg i stedet med gummistrikk og syns det ble ganske fint i grunnen :)
For øvrig var de lommene veldig vanskelige syns jeg. De skal være runde og flate... vel vel... kanting med ribb i en liten sirkel var ikke så enkelt syns jeg så det ble som det ble. Den ene står litt ut, men det er vel noe med at det unike er sjarmerende?
Første gang jeg tester ut "täcksøm" (flatlock?) for å sy ned overlock-kantene. Valgte å bruke en søm på symaskinen i stedet for flatclock på overlocken. Rett og slett fordi jeg da fikk brukt oransje tråd. Ble en kul effekt av den sømmen, men gudameg så langtekkelig den var å sy (for meg uten tålmodighet).
Halsåpningen var jeg veldig usikker på, så på mønsteret at den var vid og derfor trenger matchende genser/t-skjorte under. Valgte å følge mønsteret allikevel så får vi se hvor irritert jeg blir utover høsten av matcheproblematikken.
Så over til det dere er interessert i, actionbilder av skjønne snuppa i tunikaen. Et behagelig plagg er det i alle fall!

Mønster: Anima velourtunika fra Ottobre 4/11
Stoff: Rosa og lilla stretch-chenille, samt oransje ribb. Alt fra Stoff og stil
6 kommentarer:

 1. Det blei ein fin tunika, synest eg, sjølv om ikkje alt blei som planlagt! Artig å lese kommentarane dine til prosessen :-)

  SvarSlett
 2. Du er knallflink!!

  SvarSlett
 3. Fin! Spreke farger :)
  God helg!

  SvarSlett
 4. Kjempefin tunika! Har tenkt jeg skal sy denne selv, og da er det greit å høre andres erfaringer først :)

  SvarSlett
 5. Så flott tunika, og så ser den så utrolig behagelig ut:)

  SvarSlett
 6. Annwes: Tusen takk! :)Koselig med tilbakemeldinger,Ofte ting ikke går helt etter planen her, men som regel blir jo plagget "brukandes" for det ;)

  Oddny: Tusen takk :D Er fortsatt veldig på nybegynnerstadiet, men koser meg utrolig mye med syingen :)

  Tina F: Tusen takk. Hyggelig at du likte fargene, brukte lang tid på å velge ut farger denne gang, ville få et friskt utseende som originalen i Ottobre, men hadde ikke gul :)

  Atina: Tusen takk :D Så morsomt at jeg kan være til inspirasjon. Jeg elsker å få inspirasjon av andre blogger selv :)

  Litlokalen: Tusen takk! Og ja, den er nok kjempebehagelig. Min grå kosekjole er i stretch chenille og jeg har bodd i den siden jeg sydde den :D

  SvarSlett