fredag 17. februar 2012

Silvermist - "Den blå Tingelingen"

Det er karneval i barnehagen og i år bestemte jeg meg for å sy selv. Hanna er veldig opptatt av Tingeling så jeg kjøpte mønster på Tingelingkostyme på etsy. Heldigvis kom jeg ikke så langt at jeg kjøpte inn grønt stoff for når mønsteret kom i posten konstaterte Hanna at hun ville være den BLÅ Tingelingen... Og siden kunden alltid har rett så ble kostymet blått som feen Silvermist, men sydd av mønsteret til Tingelings kostyme.Syveiledningen skjønte jeg ikke, men fant til slutt ut av hvilke mønsterdeler jeg trengte og sydde så sammen etter beste evne med bildet til hjelp og er veldig fornøyd! Beltet er av sateng og har snøring så nå fikk jeg testa snørehullfunksjonen på symaskina også ;) Overdelen er foret med sateng. Utenpå skjørtet henger 8 doble kronblader og underskjørtet er av to lag tyll så det var litt dill med denne kjolen... I mønsteret skulle det være borrelås for å feste kjolen bak, men det syns jeg ikke er så fint så det ble sydd i en blå blomsterknapp i stedet :D Og så kom jeg på den smarte løsningen å sy knappehull på vingene også og feste dem på samme knappen. Enkelt og fint!

Vingene var en utfordring som både jeg og mannen tenkte og grublet mye på, men fant til slutt en metode som fungerte fint. Klipte dem først ut i kongeblå sateng og sydde tynn ståltråd fast rundt kanten for at de skulle holde formen. Men det ble ikke stivt nok alene så da ble en tykkere ståltråd tredd inn i en tube av kongeblå stretchchenille og sydd fast inne i vingene for stabilisering (og litt pynt). Så la jeg vingene mellom to lag av tyll og sydde de tre lagene fast langs kanten på vingene. Klipte deretter rundt kanten og TADA, kjempefine vinger!


Og til slutt er dere jo nødt til å få flere bilder av den skjønne feen klar for karneval!


Materialer: Alle stoffer fra Stoff og stil. Lyseblått syntetisk stoff med små blomster til og kongeblå tyll fra restebordet, litt kongeblå sateng og en liten rest kongeblå stretch chenille. Blomsterknapp fra etsy. Ståltråd fra Stoff og stil og tykkere fra mannens verktøykasse. Rundt 80-90 kroner til sammen + mønster fra etsy.

8 kommentarer:

 1. Oi. Så flott kostyme. Ser ut som litt av en jobb, men en nydelig fe ble det jo.
  Ha en flott helg :)

  SvarSlett
 2. Så nydelig!
  Spesielt imponert over de flotte vingene!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for skryt! ;-)

  Ja, det var litt arbeid med denne og jeg var på nippet å dra på Nille og kjøpe kostyme noen ganger, men da var det ekstra stas å få det til :D

  SvarSlett
 4. Mektig imponert!!!!!!!!!!!!!! Jeg kan tenke meg at lille trulte var veldig fornöyd og kry når hun gikk på karneval i den der flotte kjolen.

  SvarSlett
 5. Så flott kostyme, skjønner godt at det var ei fornøyd jente!:)

  SvarSlett
 6. Åh..-så utrolig skjønn denne var! Inspirerende :)

  SvarSlett