tirsdag 17. januar 2012

Spesialbestilling på uglekjole

Fritiden så langt i januar er blitt brukt til å fullføre små og store prosjekter i huset samt (i likhet med alle andre i januar) på trening. Det har derfor blitt lite sytid, men på lørdag kveld hadde jeg satt av tid til å tegne mønster og klippe stoff. Til min store forskrekkelse så var jeg helt tom for ideer og inspirasjon og visste plutselig ikke hva jeg skulle starte med. Så gleden var stor da min eldste datter hjalp meg i gang på søndag ;-)

Hanna så en kjole med ugle på i Stoff og Stil-katalogen og ble veldig begeistra da mammaen tryllet frem et identisk uglesymerke fra en boks! Så etter å ha valgt seg ugle i gull (den lilla kan visst Nella få!) fant hun seg noe lilla babycord som ville bli kjole. Deretter opplyste hun om at hun ville ha knapper og at kjolen "må ha lommer, mamma". Søndag kveld skred jeg til verket og tegnet mønster og etter litt justeringer så kjolen dagens lys i dag. Det er noen småting jeg nok endrer i mønsteret til senere (syns bl.a.det er for langt mellom stroppene så de sklir ut på skuldrene og så er den litt for vid her og der), men for frihåndsmønster på første forsøk er jeg fornøyd! Kjolen er foret i overdelen så fikk jeg endelig brukt litt av vintagestoffene også...

Kunden ble veldig fornøyd, men var ikke så positivt innstilt til å posere...

Mønster: Eget (men sterkt inspirert av kjole med uglesymerke i Stoff og Stils katalog)
Materiell: Lys lilla babycord fra restebordet fra Stoff og stil, fôr av et av svigermors gamle sengesett, skråbånd og symerke fra Stoff og stil, gule blomsterknapper fra Textart.

4 kommentarer:

 1. Den ble jo fin da! Og ugler er jo topp moderne. :-)

  SvarSlett
 2. Så stilig kjole. Ugler er jo knallkule som pynt på kjoler også da. :)
  Ha en fabelaktig lørdag :)

  SvarSlett
 3. Steikfin kjole!!!!!! Kan tenke meg at Hanna ble fornöyd!

  /Trine

  SvarSlett
 4. Tusen takk for søte kommentarer! Og ja, Hanna ble veldig fornøyd, den går inn og ut av vaskemaskina så spørs hvor lenge den holder seg fin ;)

  SvarSlett