fredag 27. januar 2012

Tingeling-overdose i tunika fra Ottobre 1/12

Da har jeg endelig fått sydd noe av de nye stoffene som har ligget en uke i sofaen og ventet ;)
Hanna er Tingeling-fan så Tingeling-stoffet måtte bli kjole... men som et kompromiss ble det en litt lang tunika som kan brukes i barnehagen nå (og som Hanna godkjente som dansekjole) og som sommertopp når den tid kommer. Noen vil vel kanskje si at dette stoffet er litt "bråkete", men eieren ble strålende fornøyd! Og så er det lommer på den! Lommer er viktig!

Stoffet var veldig stødig og fint å sy i og mønsteret var enkelt å forstå og for en gangs skyld syns jeg halsåpningen var i fornuftig størrelse i et Ottobre-mønster! Konvoluttåpningen er sydd igjen og åpnes ikke så den er til pynt :) Rynkingen er gjort ved hjelp av en smal strikk som ble sydd på i sømmonnet før montering. Merkelappen skulle festes i sidekanten på ene lomma, men i dyp konsentrasjon på å sy lommene pent på så ble den glemt... i stedet havna den oppe på brystet... ikke så fornøyd med den løsninga gitt, men der får den bare bli værende... For øvrig er det snart slutt på merkelapper (igjen)... jeg har altså sydd 200 ting som har fått merkelapp!

Mønster: Mail Express tunika fra Ottobre 1/12 str. 104
Stoff: Tingelingjersey fra Printknitsstudio og hvit ribb fra Stoff og stil.
4 kommentarer:

 1. knall hærligt stoff og snuppe :)

  SvarSlett
 2. Nyyydelig! Har kommentert på Sykroken også, men måtte bare skrive her også :-) Både kjolen og prinsessa var virkelig helt skjønne!
  Jeg har aldri prøvd konvoluttåpning fra Ottobre, men har tenkt å prøve det. Hva er det som pleier å være feil med det?

  SvarSlett
 3. Så nydelig både kjolen og modellen! Elsker Tingeling og alver:-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk søte dere! Ja, Tingeling er herlig, personligheten matcher ganske godt med Hannas ;)

  Eli: Er bare meg som syns halsåpningene fra Ottobre som regel er alt for romslige. Første gang jeg ser konvolutt og siden jeg sydde den helt igjen så ble den faktisk litt trang ;)

  SvarSlett