onsdag 28. mars 2012

Siste selekjoler ut! I denne omgang i alle fall ;)

Da har jeg fått levert fra meg siste selekjolebestilling før påske. Den gikk til ei jente som er like gammel som Hanna og som elsker kjoler og ugler :) Prøvde å gi kjolene forskjellig uttrykk slik at de ikke ble for like.
Mønster: Eget, str 98/104
Materialer: Grønn stretchcord fra Textart, lys blå babycord, bomullsrest til applikasjon, uglesymerke, blomstret babycord og skråbånd fra Stoff og stil. Knapper fra etsy.







tirsdag 27. mars 2012

Selekjole til lille F


Jeg fortsetter bloggingen av kjolebestillingene, denne gang er det lille F litt borti gata som har fått seg en knuffelselekjole. Den ble litt i lengste laget, men mammaen syntes det var kjempefint siden den da varer lenger :) Hun har også vært så snill å sende meg et actionbilde av F i kjolen. Denne gang har jeg applikert på forbokstaven til mottageren på brystet.






Mønster: Eget str 86/92
Materialer: Lys blå babycord og turkis skråbånd fra Stoff og stil, blomstrete babycord fra Textart, knallrosa fôr fra et gammelt sengesett, rosa knapper fra etsy.

fredag 23. mars 2012

Actionbilder av gammelrosa søskenmatch :D

Jeg hadde knapt trykt på publiseringsknappen for forrige innlegg før actionbildene tikket inn på mailen min, og så utrolig herlige bilder det var! Så da måtte jeg bare dele disse bildene av søstrene Filippa og Noelia med dere med en gang! (Hårpynten til jentene kan dere nok kjøpe hos SanneLippa)
Likte spesielt godt bildet av luggingen, den kjenner jeg igjen fra mine jenter ;)





Søskenmatch og nye merkelapper

Som sagt i tidligere innlegg har jeg gjort en byttehandel med SanneLippa, to dørskilt mot to kjoler :D SanneLippas jenter er akkurat like gamle som mine to og hun ønsket seg helt like kjoler til dem i gammelrosa og sølv. Har skaffet meg nye merkelapper i sort og sølv så det passet fint å innvie dem på disse kjolene :)
Fikk det litt travelt med å klargjøre og fotografere kjolene før hun kom for å hente så det er som dere ser så som så med strykingen... jaja!

Mønster: Eget str 74/80 og 98/104
Materialer: Gammelrosa babycord, støvet aqua babycord (hjertene), glitresølv kroklisse, glitresølv skråbånd og sølv satengskråband fra Stoff og stil. Lys grønn blomstret bomull (fôr) fra innvandrerbutikk i Oslo sentrum, knapper fra Rainbow Tekstil








torsdag 22. mars 2012

Mitt første voksenskjørt - skreddersydd til og med!

Har lenge hatt planer om å sy meg noen skjørt, men som sagt tidligere så blir klær til meg selv stadig forbigått i køen av andre prosjekter... men nå har jeg bestemt meg for å ta affære! Dette skjørtet har jeg konstruert selv som del av en syalong på sykroken. Om dere vil gjøre det samme så finner dere fremgangsmåten  på Fiber and art-bloggen. Syalongen har frist i morgen og som vanlig satte jeg i gang i siste liten og uten tid til å sy prøveskjørt... Kommer nok til å endre litt småting til neste gang, men alt i alt syns jeg det ble et ok resultat på første forsøk. Skjørtet ble litt for stort, særlig fremme så jeg får se litt nærmere på hva som skjedde... :) Ellers så ser jeg at sidesømmen ser helt feil ut på bildet... det er nok ikke skjørtets feil, men skyldes nok heller at noen ikke kan å kle på seg tror jeg...

Mønster: Eget
Stoff: Deilig dongeri med blomstermotiv kjøpt av damen bak Fiber and art


onsdag 21. mars 2012

Sommer kommer med kløver fra Textart!

Vi har hatt en herlig mild vinter i Oslo og nå har våren kommet med et brak! Og tro det eller ei så er det t-skjortevær. Dog bare for de voksne foreløpig, men snuppene har fått seg nye t-skjorter som de fikk teste ut innendørs foreløpig :) Er helt forelska i dette stoffet som gir løfter om sommer, sol, is og jordbær :D Og den observante leser kan se knoppene på epletreet på bildet (!).










Mønster: Basert på Welinders t-skjortemønster i 74/80 og 98/104
Stoff: Kløverinterlock fra Textart, hvit ribb fra Stoff og stil

tirsdag 20. mars 2012

Test-t-skjorte til mor sjøl!

Har et t-skjortemønster fra et Ottobreblad som jeg har hatt planer om å teste ut lenge, men klær til meg selv kommer som regel helt nederst på prioriteringslista av en eller annen grunn... Men nå har jeg fått testa ut mønsteret i billigstoff fra Stoff og stil. Syns det var fin passform, skal gjøre noen småjusteringer før jeg syr i "ordentlig" stoff, men denne funka veldig fint til dagens zumbaøkt :D
Actionbilder er ikke helt min greie, men har da prøvd å posere etter beste evne... har bestemt meg for å la selvhøytideligheten fare så ta det som det er!

Det øverste bildet er slik jeg mener å ha sett folk posere for å ta seg best mulig ut på bilder... Da skal man unngå at overarmen nærmest kamera blir enorm, men mye annet rart skjedde med den vinkelen... Kanskje også fordi jeg holdt inn magen til jeg så mannen med ljåen?? Hi hi.

Så klassisk fra-siden-med-stor-overarm-bilde:
Og til slutt et rett forfra for å vise halsåpningen (se bort fra sideflesket, jeg fikk ikke til å holde det inn på samme måte som magen...):


mandag 19. mars 2012

Barselgave på bestilling

Det går mot slutten på kjolebestillingene for denne gang, men min kusine trengte ei barselgave til ei lita jente og hadde forelska seg helt i Nellas retrokjole. Denne kjolen er derfor en reprise, kun størrelsen, knappene og foret er forskjellig fra originalen :)

Mønster : Eget, str 74
Materialer: Brun cord med broderte blomster av ukjent opphav, lilla babushkastoff fra Hemmelig venn-gave, oransje skråbånd fra Stoff og stil, oransje knapper fra etsy.com






søndag 18. mars 2012

Ukens gjesteinnslag - dørskilt fra SanneLippa

En fordel med å sy er at man kan gjøre byttehandler! Jeg har byttet to kjoler mot to nydelige dørskilt til prinsessene :D Kjolene kommer ut på bloggen i løpet av uka, men dørskiltene får dere nå se som ukens gjesteinnslag. Gleder meg til å få dem opp på soveromsdøra til ungene, men først skal døra males ;)

Jeg kjenner SanneLippa fra barselgruppene til jentene, hun har en facebookside og en blogg hvor hun viser frem og tar bestillinger på bl.a. hårspenner, dørskilt, smokkesnorer. Gå gjerne inn og se og bli med på giveawaywn hennes. Bildene har jeg stjelt derfra ;)


lørdag 17. mars 2012

Barselgave til en liten gutt

Ikke ofte jeg syr gutteklær, men nå fikk jeg sjansen. Lille O får body med matchende smekke og myk kosebukse og den stolte storebroren får lue som matcher lillebror :) 
Til tross for at Nella ennå ikke er året syns jeg 62 var sjokkerende lite!
Beklager litt dårlig dandering av klærne på bildet, de er ikke så skjeve som det ser ut til, jeg fikk det bare litt travelt... ;)

Mønster: City Mouse velourbukse fra Ottobre 4/11 og Heilt spesiell body
Stoff: Biljersey og brun velour fra Stoff og stil, stripet ribb fra Textart