søndag 31. juli 2011

Ukens gjesteinnslag - strikkesett fra gammeltante Mary

Hanna fikk et nydelig strikket sett i barselgave av min mors søster, Mary. Her er bilder av henne i settet høsten 2009:




onsdag 27. juli 2011

Storesøsters elefantbukse!

Da Hanna så lillesøster Nellas kosebukse mandag så gikk hun til bordet der sysakene fortsatt lå, fant resten av det grå stoffet og erklærte klart og tydelig at en sånn skulle hun også ha, MED elefant! Så etter at ungene hadde lagt seg i går så fikk jeg sydd bukse til Hanna.

Jeg droppa en hjelpestikning på lommene og angret dypt etterpå for det ble nesten umulig å sy ribben på flere løse lag med ulike stretchstoff... Med litt nødløsninger så kom da allikevel alt på plass selv om det drevne øyet nok kan se mange feil ;) Glemte også å strekke ribben på kantingen på lommene. Men mottageren er fra seg av glede over den fine buksa og det er jo det som teller! Små skjevheter ser man allikevel ikke på ei bukse som er i bruk på en aktiv toåring. Og utstående lommer er supert når små hender skal prøve å komme seg ned i dem :D Apropos lommer så sydde jeg dem ikke helt igjen slik at sand og grus kan finne veien ut ;) Første gang jeg syr lommer og syns disse var ganske søte i grunnen.
Elefanten er tegnet av fra en billedbok og applikert på frihånd... applikering av ribb på stretchstoff uten noe feste er jo ren idioti, men av og til har man flaks...
Jeg droppa båndet i midja fordi den uansett sitter på og en kosebukse skal ha minst mulig som strammer.

Mønster: High Jump fra Ottobre 4/11
Stoff: Grå stretch-chenille fra restebordet på Stoff & Stil, knall rosa ribb og grå ribb (lommene) fra samme sted.

Krittmerkene synes fortsatt på bildene for den har ikke kommet seg i vask ennå, det får dere bare tåle :)

Ribben i midja har ikke knekk på midten altså, buksa ligger i brett på bildet...

Frihåndselefanten med krittmerker...

Fremme på buksa

Behagelig ribb i beina

Lommer er stas for enhver toåring!

Hanna viser villig frem buksa!

Buksa bakfra

Ok da, vi ser jo ikke buksa her, men vi ser en veldig fornøyd eier ;)

mandag 25. juli 2011

Kosebukse til lille Nella

Tatt i betraktning Nellas enorme kjolebeholdning så har jeg vært fornuftig og sydd en bukse til henne denne gang. Kosebukser har hun nemlig alt for få av, og det er tross alt kose oss vi gjør mest her hjemme. Denne buksa er i samme chenillestoff som min grå sukkertøykjole. Utrolig mykt og behagelig stoff. Knallrosa ribb i midja og på beina og en liten ribbapplikasjon av en babyelefant løfter buksa ut av det kjedelige grå. Elefanten tegnet jeg av fra en av storesøsterens bøker. Den ble ikke helt perfekt, men pytt pytt. Størrelse 68, men den var veldig romslig i størrelsen så denne kan hun ha lenge!
Denne gang tok jeg ikke frem overlocken, men sydde hele buksa på Singer QS med falsk overlocksøm. Gikk som en drøm :) Så slapp jeg alt det grå velourstøvet overalt i overlocken og jeg vekte ikke en sovende Nella (overlocken bråker jo en del mer enn symaskina...).
Storesøstra har bestilt lik bukse så det kommer nok en større versjon i løpet av uka.

Materiell: Knall rosa ribb fra Stoff & Stil og grå chenille fra restebordet på samme sted.
Mønster: City Mouse fra Ottobre 4/11, str 68




søndag 24. juli 2011

Ukens gjesteinnslag - dukkeklær fra mormor

Da er det atter søndag og tid for ukens gjesteinnslag. Denne gang er det min mor som står for bidraget. Mamma er veldig flink med strikkepinnene og har laget mye klær til barna, så det kommer mange flere innslag fra denne damen! Men først ut er dukkeklærkolleksjonen som Hanna fikk av mormor i vår:








torsdag 21. juli 2011

Hårbånd!

Lille H er pyntesyk og har nå fått interessen for hårbånd. Ikke alltid de blir brukt som de skal, men de gangene de havner på rett sted så er de ganske kledelige på bustehodet :D Andre ganger henger de rundt halsen, rundt armen, eller blir brukt som belte... "FIIIIN" er hun i alle fall!
Første hårbånd ut matcher Hs "20tallskjole". O fikk også et matchende til sin bursdagsgave. Og så har jeg sydd et lilla som matcher Hs lillaprikkede snurreskjørt. Hårbåndene er vendbare.
Blir nok flere slike. Morsomt med matching, fint som smågaver og en flott måte å bruke opp små stoffrester.

Mønster: Eget, men inspirert av Lin og Papir
Materiell: Alle stoff fra Stoff og Stil og bred strikk fra Bogerud tekstil






onsdag 20. juli 2011

Mer vintagestoff

Jeg har kjøpestopp på stoff, men det kan da ikke gjelde brukte stoffer til en billig penge? Og strengt tatt er dette sengeklær, gardiner og duker og ikke stoff ;)
Her er i alle fall det jeg plukka med meg fra bruktbutikken hjemme på Nordvestlandet. Slet litt med lyset, riktige farger er vel noe mellom disse to bildene:




Har konkrete planer for flere av disse stoffene, men det er fortsatt systopp frem til ferien er over :)

mandag 18. juli 2011

T-skjorte til Hanna

Til tross for hva det kan virke som så syes det faktisk ingenting i knuffelhuset for tiden, men jeg ligger litt etter med blogging av det jeg sydde før ferien :)
Jeg jakter fortsatt på den perfekte t-skjorta. Jeg klønet veldig med denne, litt usikker på om det var meg eller mønsteret, men jeg fikk alt for lite overlapp på konvoluttåpningen... sprettet opp og rynket litt på ermene for å redde meg i mål. Passformen syns jeg egentlig ble bra til slutt, men dette er en t-skjorte man ikke kan se for nærme på, i alle fall ikke på innsiden. Mye nødløsninger ;)
Men Hanna liker den kjempegodt og den knallrosa ribben syns jeg ble kjempekul :)

Mønster: Ottobre 3/11
Stoff: Pinnsvinjersey og knallrosa ribb fra Stoff og Stil
Ny lærdom: Konvoluttåpning skal ha mye overlapp...


    
 


søndag 17. juli 2011

Ukens gjesteinnslag - forklekjole fra Gulltann

Vi er så heldige at vi har fått mye hjemmelagde ting i gaver. Jeg tenkte derfor det kunne være morsomt å blogge også disse tingene til inspirasjon for andre. En tid fremover blir det derfor et fast gjesteinnslag hver søndag.
Første bloggpost ut er en forklekjole som Hanna fikk i barselgave av Gulltann. Det var forresten Gulltann som fikk meg hekta på sying ;) Benytt gjerne anledningen til å besøke hennes blogg, der lages det mye fint!
Nå er kjolen gått i arv til lillesøster Nella.

Her noen bilder av Hanna i forklekjolen sommeren 2009:


Og noen bilder av Nella i samme kjolen sommeren 2011:

lørdag 16. juli 2011

Skattejakt etter egnede stoffer for gjenbruk

I sommerferien gikk jeg gjennom skuffer og skap hos min mor og svigermor. Dessverre var jeg noen år for sent ute for de fleste 60 og 70tallsstoffene. Men jeg fant da noen godbiter. Mønstrete sengesett blir vel skjørt og kjoler etterhvert. De to blomstrete stoffene nederst til høyre er runde duker så de er jo ferdig rundklippede skjørt ;) De ensfargede stoffene er laken og derfor i myk, herlig bomull. Det blå stoffet med hvite blomster nederst til venstre er en kjole i bomullspoplin.

fredag 15. juli 2011

Klinkekulkjole nr 4

Jepp, jeg har altså sydd meg ikke mindre enn fire Sukkertøykjoler fra Made by me-boka. Dette er den siste av dem. Enda en kosekjole dette, jeg kunne ikke gå i den grå 7 dager i uka heller ;)

Mønster: Sukkertøykjole fra Klinkekult i syboka Made by me
Stoff: Lys blå fløyel fra innvandrerbutikk på Grønland og dongeri fra restebordet på Stoff og Stil



torsdag 14. juli 2011

Dukkevogn i arv fra mor til datter

I sin tid, vi snakker her tidlig 80-tall, fikk jeg en dukkevogn i julegave. Jeg tror det var fra min farmor og farfar og jeg tror det må ha vært den julen jeg ble fire år. Den var nydelig burgunderrød og jeg elsket den høyt. Den ble tatt godt vare på som alle mine leker ble og den ble kun trillet av meg i pent vær og på tørt underlag. Nå er dukkevogna tatt ned fra mine foreldres mørkeloft og gitt videre til H.
Sengklærne til dukkevogna er kommet bort i årenes løp, men jeg var så heldig å finne herlige retro dukkesengklær på loppemarked. Laken, dyne- og putetrekk til den nette sum av 10 kroner. En gammel hodepute ble klipt opp og omsydd til dyne og pute og vips så var dukkevognen fullt utstyrt :)



onsdag 13. juli 2011

Lilla roser for lille Rose






Jeg innrømmer det, jeg er forelsket i dette stoffet fra Stoff og Stil. Jeg har tidligere sydd kjoler av det i blått og rosa, her kommer første kjole av det i lilla.
Kjolen er enda en vendbar forklekjole. Disse er raske å sy og er flotte å gi bort som barselgaver siden de kan brukes så lenge! Denne kjolen skal sendes "over dammen" til ei lita frøken som kom til verden i Ohio i midten av mars og fikk navnet Rose Ellen. Og hva er vel mer passende for lille Rose enn lilla roser
Og jada, kjolen skulle vært strøket før fotografering, men jeg kom akkurat hjem fra ferie og ville så gjerne få blogget noe i kveld siden det er så lenge siden sist ;)

Mønster: Forklekjole fra Fryd+Design fra boka Made by me
Materialer: Begge stoffene er bomullsstoffer fra Stoff og Stil, knapper fra Etsy.com